Обавештења

Видео материјал намењен ученицима са кључним препорукама за безбедан боравак у школи

Контакт института/завода за јавно здравље

Допис – употреба визира

Допис МПНТР-Одговори на најчешће постављена питања

Распоред писмених задатака и писмених провера дужих од 15 минута за прво полугодиште школске 2020/2021.године

Допис МПНТР у вези поштовања мера заштите

Измене Oперативног плана основне школе за организацију и реализацију образовно-васпитног рада по посебном програму за рад у условима пандемије вируса Covid -19

Oперативни план основне школе за организацију и реализацију образовно-васпитног рада по посебном програму за рад у условима пандемије вируса Covid -19

Упутство о мерама заштите здравља ученика и запослених за основне и средње школе

Распоред часова по данима са временском организацијом за школску 2020/2021.годину

План примене превентивних мера за спречавање ширења заразне болести COVID-19

ЗАВРШНИ ИСПИТ

Смернице и организација пробног завршног испита и припремне наставе

Примена епидемиолошких мера током спровођења пробног завршног испита у основној школи и завршних наставних активности у другом полугодишту школске 2019/2020. године

Са циљем спречавања ширења епидемије вируса COVID-19, наставници и ученици осмог разреда који су позитивни на вирус или су били у контакту са особама које се позитивне на вирус, не треба да долазе у школу током спровођења активности у оквиру пробног завршног испита (1. и 2. јуна 2020. године).

Ученицима осмог разреда који су позитивни на вирус или су били у контакту са особама позитивним на вирус потребно је организовати достављање штампане верзије сва три пробна теста (српски/матерњи језик, комбиновани тест и математика) 2. јуна 2020. године. Решене тестове ученици не треба да враћају у школу, довољно је да предметне наставнике обавесте о постигнутом резултату тестирања.

Такође, ученици осмог разреда који су позитивни на вирус или су били у контакту са особама позитивним на вирус, не треба да долазе у школу на часове припреме за завршни испит,  већ за њих треба организовати подршку на даљину, на начин који су наставници већ користили током ванредног стања. Исти захтев се односи и на предметне наставнике који позитивни на вирус или су били у контакту са особама позитивним на вирус, који припрему за завршни испит могу организовати на даљину или за непосредни рад са ученицима треба определити другог наставника.

Завршни испит -упутство за ученике и родитеље, односно друге законске заступнике ученика

Додатно тумачење дописа који се односи на оцењивање ученика и извођење закључне оцене

Oбавештење у вези уписа ученика у први разред

Поштовани,

Захваљујемо Вам се што сте исказали интересовање за упис детета у основну школу.

Имајући у виду ситуацију са коронавирусом и како би се избегле гужве по школама, ове године ће се уписивање Вашег ђака у први разред основне школе спроводити само у заказаном термину. Да бисте електронским путем заказали термин за упис, од 28. маја на Порталу еУправа биће омогућена услуга електронског заказивања термина за упис и тестирање детета у ОШ. Услуга ће бити доступна од 28. маја до 10. јула 2020. године, за термине уписа од 1. јуна до 20. јула.

ВАЖНА НАПОМЕНА1! Обављен лекарски преглед је предуслов да се дете упише у први разред. Стога Вас молимо да приступите услузи заказивања термина за упис и тестирање само ако сте већ обавили лекарски преглед детета или сте сигурни да ћете обавити преглед до термина који сте изабрали за упис. Услуга на Порталу ће бити доступна више од месец дана, тако да имате времена за све.

ВАЖНА НАПОМЕНА2! Ове године није потребно да понесете ниједан документ приликом уписа јер ће сви подаци бити прибављени по службеној дужности електронским путем. Изузетак је само лекарско уверење које је дете добило пре 16. марта 2020. године, тј. понесите лекарско уверење ако сте дете водили на преглед пре објављивања ванредног стања или код приватног лекара.

Хвала Вам што користите услуге електронске управе.

Желимо Вашем детету срећан полазак у школу!

Организација рада школе од 1.јуна 2020.године

УЏБЕНИЦИ КОЈИ ЋЕ СЕ КОРИСТИТИ У ШКОЛСКОЈ 2020/2021.ГОДИНИ

Oдлука о избору уџбеника за други, трећи, шести и седми разред

Онлајн тестирање за ученике 8.разреда -први пробни завршни испит

Обавештење за родитеље/законске застунике у вези са уписом детета у први разред

ОБАВЕШТЕЊЕ У ВЕЗИ СА ПРОЦЕДУРОМ УПИСА У ПРВИ РАЗРЕД ОСНОВНЕ ШКОЛЕ ЗА ШКОЛСКУ2020/2021.ГОДИНУ

Родитељу/другом законском заступнику деце која су стасала за упис у први разред основне школе за школску 2020/2021. годину, од 01.04.2020. године биће омогућено да електронским путем искажу интересовање за упис детета у одређену основну школу на територији Републике Србије преко Портала еУправа.

Уколико родитељ не искаже заинтересованост на овај начин не доводи се у питање упис детета у први разред основне школе.

Обавештење у вези са електронским пријављивањем ученика за полагање пријемног испита за упис у школе за ученике са посебним способностима за школску 2020/2021. годину

Oбавештење за родитеље у вези реализације наставе на даљине

Распоред емитовања наставних јединица општеобавезних предмета-линк ка сајту rasporednastave.gov.rs

Настава на даљину у ванредној ситуацији